SFATURI ŞI IDEI PENTRU AMENAJAREA CASEI TALE ÎN STILUL CLASIC

04 iunie | Idei pentru casa ta

Ești pasionat de amenajările cu bun-gust, definite de echilibrul între simplitate și eleganță?

Dacă răspunsul tău este da, atunci stilul clasic este recomandarea noastră pentru tine.

Așa cum sugerează și numele, designul de interior în stil clasic se deosebește prin elemente fundamentale al arhitecturii rezultând o frumusețe formală din punct de vedere estetic.

Oferind o atenție deosebită asupra detaliilor, iată câteva sfaturi pentru a te bucura de acest stil în cele mai îndrăgite încăperi ale casei tale: dormitorul și bucătăria.

Dormitorul:

Elementul principal al dormitorului este patul. Acesta definește forma și stilul celorlalte componente din jurul său.

Un dormitor complet în stil clasic este reprezentat de diferite elemente ce implică noptiere, dulapuri, comodă, masă de toaletă, scaune sau banchete. Toate piesele de mobilier se remarcă prin forme rotunjite, având contururi netede somptuoase și ornamente vegetale reprezentate prin frunze, flori sau linii curbate pline de eleganță.

În cameră este preferată lumină slabă: lămpile din țesături adesea fabricate din același material ca și husele, vor face față perfect acestei sarcini. Stilul clasic în dormitor arată frumos și finisat dacă tapetul și textilele sunt decorate cu același model și aceeași paletă de culori.

Dacă ești în căutarea unui dormitor clasic, îți recomandăm Dormitorul Eliza. Designul este unul remarcabil prin sculpturile realizate manual și prin tonurile calde ale finisajului.

Bucătăria:

Bucătăria clasică este întotdeauna practică, elegantă și funcțională. Seturi de bucătărie confecționate din lemn masiv îți bucură privirea cu forme corecte și sculpturi elegante. Gama de culori a mobilierului este destul de largă: de la crem până la maro închis.

Bucătăria în stil clasic necesită o “deghizare” maximă a aparatelor de uz casnic și a ustensilelor de bucătărie moderne. Plitele cu gaz, frigiderul, hota trebuie să fie încorporate sau ascunse în spatele ușilor dulapului. Masa mare masivă care poate aduna întreaga familie este un element important al bucătăriei în stilul clasic.

Stilul clasic este unul durabil rezistând diferitelor tendințe în timp.