6 PLANTE DE INTERIOR CE PURIFICĂ AERUL

04 iunie | Idei pentru casa ta

Alergia la praf este din ce în ce mai prezentă. Asta pentru că, potrivit ultimelor studii, petrecem peste 23 ore/zi în spații închise, fie la domiciliu, fie la serviciu.
Această alergie este determinată de prezenţa în particulele de praf a unor microorganisme ce poartă denumirea de acarieni de praf. Aceste microorganismele care se găsesc în spațiile de locuit pot provoca rinită alergică, crize de astm, conjunctivită şi, uneori, boli de piele.
Dacă și tu strănuți des, ai o mucoasă mai sensibilă sau pur si simplu nu îți explici de unde există atâta praf în casa ta, avem soluția perfectă pentru tine.
Deși toți alegem plantele pentru a ne înfrumuseța spațiul în care locuim, unele dintre ele ne aduc nenumărate beneficii. În anul 1989, NASA a efectuat un studiu în care s-a descoperit faptul că unele plante de interior pot absorbi toxinele dăunătoare din aer.

 1. Feriga de Boston – este o plantă de apartament foarte populară ce oferă frumusețe și beneficii sănătoase. Această plantă acționează ca umidificator și ajută la restabilirea umidității în aer, astfel încât e perfectă pentru cei care suferă de pielea uscată.

2. Aloe vera – mulți dintre noi au Aloe Vera în casa datorită capacității sale de vindecare. Pe lângă vindecarea arsurilor și tăieturilor, Aloe Vera crește nivelul de oxigen din cameră și îmbunătățește totodată calitatea aerului din interior.

3. Crinul Păcii – este o plantă care poate îmbunătăți calitatea aerului interior cu până la 60%, fiind supranumit “motorul de filtrare a aerului”. Ajută la reducerea nivelurilor de spori de mucegai care cresc în casă, de aceea este recomandat să ai o astfel de plantă și în baia ta. Crinul Păcii poate absorbi vaporii nocivi din alcool, inclusiv acetonă, benzen sau amoniac.

4. Arborele de cauciuc – elimină toxinele din aer și luptă împotriva bolilor tropicale și a paraziților. Pentru îngrijirea plantei, te sfătuim să ștergi foarte des frunzele cu un prosop de hârtie umed astfel încât aceasta să-și păstreze porii deschisi pentru o purificare optimă a aerului. Un cuvant de precautie: pentru ca frunzele plantelor din cauciuc pot fi toxice, aveti grija la animalele de casa care pot ajunge in contact cu ele!

5. Palmierul Areca – catalogat drept “cel mai eficient agent de umidificare a aerului”, Palmierul Areca menține o umiditate optimă și elimină continuu toxinele chimice din aer. În timpul iernii, acesta poate înlocui literalmente utilizarea de umidificatoare electrice cu totul. Conform celor de la NASA, el este în topul celor mai eficiente plante pentru purificarea aerului.

6. Limba soacrei – elimină din aer o gamă largă de poluanți. Plantele sunt ușor de crescut și pot fi folosite ca un medicament holistic. Cu ajutorul frunzelor acestei plante, fierte în prealabil, poți trata durerea și iritația atunci când le aplici direct pe piele.