CUM SĂ AI UN DORMITOR IMPECABIL ÎN DOAR 15 PAȘI SIMPLI

14 mai | Idei pentru casa ta

Dormitorul este una dintre cele mai importante încăperi ale locuinței noastre, căci este locul în care fiecare dintre noi își încărca bateriile, lenevește, citești cărtile preferate, se bucură de momente cu adevărat relaxante ca să aibă un somn liniștit.

Vrei un dormitor nou care să îți ofere cele mai odihnitoare și plăcute momente? Click aici și descoperă ofertele speciale NMD!

Pentru că, odată cu venirea primăverii, tot ce ne înconjoară ne îndeamnă la schimbări, dormitorul merită un suflu fresh pe care îl putem obține cu o curățenie generală.
Știm că nu este o sarcină ușoară, dar dacă urmezi pașii de mai jos vei simți că a fost un timp câștigat, nu pierdut.

1. Muzica-aliatul perfect.Înainte de a începe, dă drumul la muzică. Îți recomandăm să aibă un ritm mai alert, reușind astfel să te țină în priză.

2. Aerisește camera. Trage jaluzelele și deschide ferestrele pentru mai multă lumină și aer curat. Acest lucru va face ca mirosul din dormitor să dispară și lumina se va reflecta asupra camerei , făcând-o astfel să pară mai primitoare.

3. Ia câteva cutii. Va trebui să depozitezi lucrurile suplimentare de care nu mai ai nevoie.

4. Scoate lenjeria și întoarce salteaua. Acest lucru va redistribui greutatea saltelei în mod uniform și îi va extinde durată de viață. De asemenea, poți aspira salteaua pentru a elimina praful și acarienii. Pune o lenjerie curată și fă patul. Îți va da senzația că ai făcut deja ceva.

5. Caută sub pat. Scoate toate lucrurile de sub patul tău și pune-le la locul lor. S-ar putea să fii surprins să afli ce ai sub pat. Multe dintre acestea probabil sunt lucruri pe care credeai că le-ai pierdut sau ai uitat de ele.

6. Așază obiectele de decor.Pune la locul lor toate celelalte obiecte din cameră care nu sunt unde trebuie.Pune mai întâi tot ce se află pe podea. În acest fel, vei putea să te deplasezi fără să te împiedici. Obiectele pe care le-ai pus nu trebuie să fie curate-pur și simplu pune-le acolo unde trebuie. Începe cu lucruri mai mari, cum ar fi cărtile și pernele, apoi treci la lucruri mai mici, cum ar fi creioane și alte articole de papetărie.

7. Sortează hainele murdare. Pune hainele murdare ce erau aruncate prin cameră în coșul de rufe.

8. Scapă de praf.Acum, după ce totul este la locul lui, te poți apuca de curățenia propriu-zisă.Începem cu praful. Utilizează un aspirator pentru a indepărta praful de pe suprafețele biroului, dulapului, rafturilor și a oricăror alte suprafețe pe care le ai în cameră ta. Fă asta înainte să aspiri sau să mături pentru că praful se va deplasa și apoi se va așeza pe podea.

9. Asigură-te că ferestrele sunt larg deschise, mai ales dacă ești alergic la praf.

10. Curăță rafturile și sertarele. Golește dulapurile de haine și aspiră mai întâi rafturile și sertarele. Apoi șterge-le cu șervețele umede pentru curățare universală sau cu o soluție pentru îngrijirea lemnului.

11. Triază. Înainte de a-ți pune toate lucrurile înapoi la locul lor, este o idee bună că le sortezi și să arunci orice lucru de care nu mai ai nevoie sau pe care nu îl mai dorești. Separă-le în grămezi – o grămadă cu lucrurile pe care le arunci, una cu cele pe care le donezi și una cu cele pe care le păstrezi.

12. Aspiră și lustruiește.Curăță podeaua cu mopul și șterge cadrul patului cu o soluție specială de întreținere în funcție de materialul din care este realizat: lemn, metal, textil.

13.Curăță jaluzelele. Dacă ai jaluzele la geamurile din dormitor, aspiră-le folosind capătul special pentru spații înguste, apoi spăla-le sau șterge-le cu o cârpă moale și umedă. Acordă atenție specială spălării perdelelor și draperiilor. Verifică eticheta draperiilor pentru a afla dacă îți permite curățarea la propria mașină de spălat. Pentru spălarea perdelelor folosește programul pentru rufe delicate. Apoi, după ce ai terminat curățenia, e indicat să le pui la uscat prinse pe galerie. Astfel vor schimba aerul din dormitor.

14. Lustruiește geamurile și oglinzile. Spăla geamurile și toate oglinzile din cameră cu soluție specială sau cu apă curată și câteva picături de săpun lichid. Curătarea acestora va oferi camerei un aspect strălucitor.

15. Aruncă gunoiul și fă-ți un odorizant de cameră natural. Toarnă într-o vază mică ulei esențial aromat, umple cu ulei de corp pentru bebeluși și pune în vază câteva bețe din lemn pentru frigărui. Parfumul se va difuza treptat prin fibrele de lemn.

Acum este momentul să te relaxezi în cel mai primitor și curat dormitor!

Pe final, îți reamintim toate zonele din dormitor care necesită atenția ?