Nimănui nu îi place curățenia, dar tuturor ne place să avem o casă curată, așa-i?
Și când să fie un moment mai bun pentru o curățenie generală decât primăvară atunci când natura se trezește la viață și, odată cu ea, trezește și în noi dorință de a da un refresh tuturor lucrurilor care ne înconjoară?
Astăzi este momentul să îi dăm bucătăriei noastre o față nouă.
Asta pentru că nu mai este demult locul în care doar preparăm mâncarea și luăm masă, ci s-a transformat într-un spațiu în care petrecem timp de calitate alături de cei dragi.
Că să putem să ne bucurăm la maximum de bucatele și compania celor dragi, este important să avem o bucătărie impecabilă. Ce avem de făcut?
1. Crearea atmosferei perfecte – Înainte să te apuci de treabă, dă drumul la playlistul cu muzică ta preferata. Astfel te vei simți energizat pe toată durata curățeniei.
2. Curățarea aragazului și a cuptorului – Îndepărtează toate butoanele cuptorului și ale aragazului, capacele arzătorului, arzătoarele și pune-le la înmuiat într-un recipient încăpător din plastic cu apă fierbinte și puțin detergent. Curăță cuptorul și aragazul, apoi clateste elementele cuptorului și aragazului aflate la înmuiat, șterge-le bine și pune-le la loc.
3. Curățarea frigiderului – Scoate toate alimentele din frigider. Aruncă orice obiecte care au expirat. Combină două linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 litru de apă. Cu această soluție, șterge frigiderul în interior și în exterior, asigurându-te că indepărtezi toate petele lipicioase. În cazul în care în frigiderul tău miroase urât, deschide o cutie de bicarbonat de sodiu și las-o în frigider. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile.
4. Curățarea dulapurilor – Indiferent dacă acestea conțin alimente, vase sau sunt locul secret în care ascunzi bomboanele de cei mici, curăță-le din când în când. Aruncă obiectele expirate și șterge dulapurile cu o carpă umedă ca să indepărtezi praful și mizeria. Vasele abia scoase din dulap organizează-le în mașina de spălat vase pentru a le igieniza și curăța de praf. Nu uită să renunți la vasele ciobite sau ustensilele deteriorate.
5. Curățarea blatului de bucătărie – Ar trebui să faci asta la sfârșitul fiecărei zile după ce ai terminat de gătit. Folosește un burete înmuiat în apă cu detergent pentru a curăța blatul de bucătărie. Șterge-l cu o carpă curată sau un prosop de hârtie.
6. Curățarea chiuvetei – Șterge bazinul și corpul chiuvetei. Pentru a evita mucegaiului sau apariția petele de apă, spală bazinul cu ajutorul unui burete înmuiată în apă caldă cu detergent. În cazul în care există pete de calcar pe chiuvetă, combină apa cu oțet (parte 1:1). Indepărtează cu atenție petele de calcar cu o cârpă îmbibată în soluția făcută. Clătește zona și las-o să se usuce. Pune în scurgerea chiuvetei 2 cuburi de gheață, din oțet, și dă drumul la apa fierbinte ca să îndepărtezi orice urmă de reziduu și să eliberezi țevile.
7. Curățarea electrocasnicelor mici: mixerul, blenderul, toasterul, cafetiera sau filtrul de cafea-Consultă manualele aparatelor cu privire la cel mai bun mod de a le curăta. Poți să ștergi pur și simplu fiecare parte a unui aparat (în afară de partea electrică), dar ai grijă să ții minte cum se ansamblează. Dacă există pete foarte dure, fă un amestec din 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 litru de apă și îndepărtează-le cu această soluție. Clăteste cu apă curată, apoi șterge cu o carpă curată.
8. Curățarea podelei – Aspiră sau mătură pardoseală, apoi șterge-o cu un mop îmbibat în apă și detergent pentru suprafețe ceramice.
După ce ai terminat curătenia, pune toate materialele de curătare înapoi în locul lor.
Nu uită să duci gunoiul. Ar trebui să faci acest lucru ultimul, deoarece în timp ce faci curat, vei găsi fără indoială lucruri pe care dorești să le arunci. După ce ai dus gunoiul, spală coșul de gunoi cu apă și detergent și pune un sac nou.
Asta este tot pentru azi. Bucătăria ta este impecabilă. Nu-ți rămâne decât să îi surprinzi pe cei dragi cu mâncărurile lor preferate!
Pe final, îți reamintim toate zonele din bucătărie care trebuiesc curățate ?